Uutiset

Lokakuun loppupuolella kävimme melkein 60 suunnistajan voimalla tutustumassa Moldovan metsiin ja Moldovan pääkaupunkiin – Chisinauhun. Pääkaupunki vähän muistuttaa Neuvostoliiton aikaa, kaipa vähän parannusta kuitenkin tullut. Suurimmalla osalla elintaso on aika matala. Maa on edullinen suomalaisille turisteille joka puolella. Ihmiset ovat ystävällisiä ja valmiit auttamaan. Kisojen järjestelyissä järjestäjät tekivät parhaansa ja pienet puutteet, kuten lähtöaikojen myöhästymiset, ei paljoa haitannut.

Omansa kokemuksensa oli suunnistus maailman suurimmassa viinikellarissa ja viinimaistiaiset sen jälkeen. Ystävällinen ja turvallinen maa, toivottavasti käyn siellä vielä joskus…

Tässä on Pauli Rautasen hieno video Moldovan metsästä ja kilpailukeskuksesta.

Samana päivänä (ma 27.10.) ja melkein samaan aikaan kaksi Suunnistusmatkojen ryhmää lähti ”valloittamaan maailmaa”. 30 henkilöä Pekka Laurin johdolla lähtivät viikoksi Turkin Istanbuliin ja osallistuivat Istanbulin 5-päiväisiin suunnistuskisoihin. 50 henkilöä Jyrki Routsin johdolla lähtivät kahdeksi viikoksi Brasiliaan WMOC 2014 kisoihin. Minä jäin tällä kertaa kotiin hoitamaan lapsia (3 poikaa: 14v, 7v ja 10kk). Nyt molemmat ryhmät onnellisesti saapuneet takaisin kotimaahan.

Nyt voi tutustua perinteiseen syysmatkaan, Istanbulin 5-päiväiset kisat Turkissa. Tämän matkan järjestämme jo viidennen kerran. Tänä syksynä  pääsemme taas suunnistamaan tunnetussa Grand Bazarissa ja Prinsin saarella.

ISTANBULIN 5-PÄIVÄISET, MA 28.10. – MA 4.11. 2013

Kazakstanin toukokuun matka on onnistunut hyvin 24 suunnistajan voimiin. Tässä voi katsoa suunnistuskartoja ja lukea Tuula Haasen matkan kertomus.

EKSOOTTINEN MATKA KAZAKSATANIIN

Hyvää kevättä ja kesän odotusta! Vielä kestää hetken ennen kuin pääsee "kesäsuunnistamaan" kotimaassa :-) Kolme talven matkaa jo takana: Portugalin Orienteering Meeting, Antalyan O-Festival ja Veteraanien WSOC kisat Latviassa. Suunnistusmaastot voi katsoa nettisivulla. Skannaan kartat ja laitan sinne. Onnitellut kaikille mitalin saaneille!

Ryhmäkuvat matkoista:

Olen laittanut nyt nettisivulle Juhannuksen Karjalan Kannaksen matkan . Käykää kurkistamassa! Tällä matkalla ehtii hyvin tutustua naapurimaahan - Venäjään ja Viipurin kaupunkiin. Ilmoittautuminen maaliskuun - huhtikuun aikana.

KARJALAN KANNAKSEN JUHANNUSKISAT, VENAJA 20.-30.6.2013

Kazakstanin matkalle ollaan lähdössa 20 suunnistajan voimin! Viela 4 paikkaa löytyy tälle matkalle. Ilmoittautua voi 30.3. mennessa, myöhemmin ei enää ehdi saada viisumia.

BURABAI, 5-PAIVAISET SUUNNISTUSKISAT KAZAKSTANIN KANSALLISPUISTOSSA JA ASTANAN METROPOLI 27.4.-6.5.2013

Hyvää Uutta Vuotta 2013 kaikille! Kolme talven matkaa meni hyvin kaupaksi. Kaksi niistä suuntautuu etelään: Portugaliin (Idanha-a-Nova) ja Turkkiin (Antalya) ja yksi talvimatka Latviaan (Madona). Perinteisen Portugal Orienteering Meeting (POM) matkalle on lähdossa 55 henkilöä. Portugali on aina ollut hyvä maa suunnistusystävälle: ei ole lunta, edulliset hinnat ja hyvät maastot. Kisat pidetään joka vuosi eri puolella maata, joten joka vuosi, kun lähtee kisoihiin voi nähdä uusia paikkoja!

Turkin etelärannikko - Antalia on tuttu suomalaisille rantalomaturisteille, mutta vielä uusi paikka suunnistajille. Antalian keskilampötila kuin Keski-Portugalissa ja noin sama kuin Etelä-Portugalissa (Algavre). Helmikuussa voi olla jo yli 20 astetta. Aktiivinen turkkilainen suunnistaja (Veysel Guler) on löytänyt hyviä maastoja Etelä-Turkista, tilannut suunnistuskarttoja sinne ja nyt alkanut järjestää suunnistuskisoja talvella. Matkahinnat eivät ole kovin kalliit, koska kisat järjestetään sesonkiajan ulkopuolella(helmikuu - maaliskuu). Vain reittilentojen liput Antaliaan Istanbulin kautta ovat puolitoista kertaa kalliimpia kuin suoralennot Lissaboniin. Antalyan O-meeting kisoihin helmikuussa on lähdössä 20 henkilön ryhmä.

Veteraanien MM- hiihtosuunnistuskisa ei ole niin suosittu tapahtuma, kuin kesän kisat, mutta sinnekin on tänä vuonna lähdössä hyvä joukko suomalaishiihtosunnistajia. Suomi kuitenkin "talvimaa" ja ainakin tänä talvena lunta on tarpeeksi joka paikassa :-) Sinne on menossa 26 henkilön ryhmä meidän kanssa ja varmaan vielä paljon enemmän omatoimisesti, koska Latviaan pääsee hyvin omallakin autolla.

 

Tammikuun aikana otetaan ilmoittautumisia jo kevään suunnistusreissuille:

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com